Placinte cu branza

de Miha in Dulciuri, 4 Oct 2010 | 7173 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita miere
  • 100 g unt
  • 150 ml lapte
  • 10 g drojdie uscata
  • 500 g faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • ~500 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • 2 oua
  • 1 lingura amidon
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza:

Umplutura:

Branza de vaci se mixeaza impreuna cu zaharul, esenta, ouale si amidonul. Daca e prea uscata compozitia se mai adauga un ou, daca e prea moale 1 lingura de amidon.

Aluat:

Facem o maia din ~100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut, pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.

Ouale se bat usor su zaharul, untul topit, restul de lapte si esenta de vanilie. Punem restul de faina intr-un castron sau in cuva masinii de paine, facem o gaura in mijloc si turnam maiaua si amestecul cu oua. Se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul il impartim in bilute, aproximativ egale ca marime. Fiecare bila se aplatizeaza si se intinde foaie subtire. Ungem cu un strat de branza, apoi rulam. Sulul obtinut il rulam apoi sub forma de melc/spirala. Punem spiralele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut, aproximativ jumatate de ora.

Le ungem cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

ionix 1

05.10.2010, 18:25

@Miha si Corina... cre' ca am gresit... rectific, n-are cum sa fie raw-vegan... sigur o sa nimeresc niste rame ceva, alea-s carnita

Miha 1

06.10.2010, 00:08

Vezi sa nu dai cu nasul in vreo cartita. Stii bancul?

onuta 1

06.10.2010, 11:26

yamyyyyy

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta saseasca